Turck introduceert reeks draadloze fotocellen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Turck-partner Banner Engineering heeft een familie van onafhankelijke foto-elektrische cellen op de markt gebracht. Banner ontwikkelde de batterijgevoede Q45-sensorsysteempjes voor toepassingen zoals objectdetectie, positieherkenning en uitlijning. De IP67/Nema 6-gecertificeerde behuizing bevat een sensor, een radio en een batterij die afhankelijk van het model en de toepassing vijf jaar meegaat.

Signalen van de sensor worden opgevangen door een draadloze DX80-gateway die koppelt aan alle gangbare PLC‘s en andere industriële controlesystemen. Normale gateways kunnen tot zes sensoren bedienen. Als er wordt gebruikgemaakt van een Modbus-interface kunnen tot 47 sensoren over iedere gateway worden aangesproken.

Turck heeft vier Q45-varianten in zijn assortiment: een reflectiefotocel met een bereik van 0,15 tot 6,0 meter, een hoeknaderingsschakelaar met een brandpuntsafstand van 38 millimeter, een basismodel voor de aansluiting van lichtgeleiders en een versie voor inductieve Namur-sensoren, geïsoleerde potentiaalvrije contacten of actieve uitgangen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen