TUE teleurgesteld over overheidsbijdrage voor ai

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Nederland wil een grote speler worden op het gebied van kunstmatige intelligentie (ai). De TU Eindhoven noemt de financiële bijdrage van de overheid op dit gebied echter teleurstellend, meldt het Eindhovens Dagblad. Ook Philips vindt het hoog tijd voor substantiële investeringen.

De TUE stopt 100 miljoen euro in het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (Eaisi), dat het afgelopen zomer lanceerde. De overheid maakte bekend 64 miljoen te investeren in kunstmatige intelligentie, maar dat bleek het herhalen van een eerder aangekondigd bedrag. ‘Teleurstellend voor de hele ai-industrie’, aldus Eaisi-baas Carlo van de Weijer in het ED. Wat hem betreft, moet er flink geld bij om Nederland een vooraanstaande rol te geven.

Philips-president Hans de Jong sluit zich daarbij aan. ‘Vanuit het bedrijfsleven investeren we de komende zeven jaar een miljard euro in kunstmatige intelligentie’, zegt hij in het ED. ‘We vragen de overheid om een even groot bedrag vrij te maken, zodat we samen in totaal twee miljard euro extra kunnen investeren.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.