TUE-centrum voor startende student-ondernemers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De TU Eindhoven heeft maandag de studentenincubator Startup/Eindhoven gelanceerd. Dit gebeurde tijdens het congres ‘Where business meets science’, een bijeenkomst over het belang van kennisvalorisatie voor de economie in het geheel en voor de universiteit in het bijzonder. Via het nieuwe centrum gaat de TUE startende student-ondernemers ondersteunen, inspireren en faciliteren.

Startup/Eindhoven krijgt onderdak op de universiteitscampus in het Multimedia-paviljoen. Studenten krijgen er gratis huisvesting in de zogenaamde Flexroom en kunnen advies en begeleiding krijgen voor de financiering van businessplannen. Er komen wekelijkse inspirerende lezingen van professionals en ondernemers. In het gebouw is een ruimte beschikbaar met achttien flexplekken. Daar kunnen starters werken aan hun businessconcept. Inmiddels hebben zich ruim veertig student-ondernemers ingeschreven en dit aantal groeit gestaag. Ze krijgen ondersteuning van professionals van het TUE Innovation Lab met kennis op het gebied van financiën, intellectueel eigendom en businessdevelopment.

Het ondernemerscentrum is een initiatief van het TUE Innovation Lab, de Eindhoven Student Business Club (ESBC) en Bright Move. De TUE combineert Startup/Eindhoven met het al bestaande programma Sure Innovation, waarbij getalenteerde studenten op projectmatige basis aan de slag gaan bij bedrijven en ondernemingen met een vraag die een specifieke knowhow en vaardigheid vraagt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.