TNO en HCSS starten centrum voor grondstofproblematiek

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

TNO en het Hague Centre for Strategic Studies (HCSS) bundelen hun kennis op het gebied van grondstoffen in een Expertisecentrum Grondstoffen. Het centrum gaat voor Nederland belangrijke grondstoffen- en materialenkwesties monitoren en als vraagbaak fungeren voor overheid en bedrijfsleven. De focus komt te liggen op strategische advisering, kennisontwikkeling en toepassing van mijnbouw, alternatieven en verduurzaming van grondstoffen (recycling).

HCSS en TNO hebben de afgelopen jaren veel onderzoek uitgevoerd naar de geo- en veiligheidspolitieke, respectievelijk economische, ecologische en technologische aspecten van het grondstoffenvraagstuk. Tachtig procent van bedrijven die kritieke grondstoffen gebruikt blijkt de afgelopen vijf jaar hinder in de levering te hebben ondervonden. Daarmee is de voorzieningszekerheid van grondstoffen voor het bedrijfsleven en overheden een belangrijk vraagstuk voor de toekomst geworden, aldus de partners.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.