Stork heeft degelijk halfjaar achter de rug

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Industrieconcern Stork heeft in het eerste halfjaar een omzet geboekt van 805 miljoen euro. Dat is vrijwel op hetzelfde niveau als vorig jaar, toen de teller uitkwam op 808 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (de winst voor rente, belasting en afschrijvingen ofwel Ebitda) ging wel met 20 procent omhoog naar 79 miljoen euro. Ook het orderboek was in de eerste zes maanden beter gevuld: 1,46 miljard euro tegen 1,37 miljard vorig jaar.

Stork kon de winstgevendheid verbeteren door de kostenbesparingen die het vorig jaar doorvoerde. Zo zette het bedrijf in het crisisjaar 2009 een streep door meer dan duizend banen. Dankzij de eerste tekenen van herstel nam het de afgelopen maanden alweer zeshonderd medewerkers aan. Stork vindt het nog te vroeg om te zeggen of de groei structureel is. Daarom is het terughoudend in zijn voorspellingen voor heel 2010.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.