Speciale voice coil lost ruimtetekort op

Jan Reinder Fransens werkt als systeemarchitect bij Irmato Industrial Solutions in Drachten.

Leestijd: 2 minuten

Value-engineering is een methode om de waarde van een product te verhogen. Dat kan door de functionaliteit te verbeteren en door de prijs te verlagen. In deze Mechatronica Magazine vindt u een aantal praktijkvoorbeelden zoals deze van Irmato en Philips.

Voor een precision electrochemical machining-proces (PECM) ontwikkelde Irmato Industrial Solutions in het verleden samen met het toenmalige Philips Applied Technologies een viervoudige hydraulische actuator. Hoewel deze componenten naar volle tevredenheid werken, hebben ze een aantal nadelen: een relatief hoge kostprijs, hoog energieverbruik (elektriciteit en koelwater) en er is ruimte nodig voor een hydraulisch aggregaat.

Irmato kreeg daarom de vraag om een elektrisch alternatief te ontwikkelen. Een overzicht van de belangrijkste eisen staat in Tabel 1. Daarnaast waren er nog een aantal lastige randvoorwaarden. Zo mocht de hart-op-hartafstand van de vier assen slechts 84 mm bedragen en moest de actuator volledig waterdicht zijn en resistent tegen zout water.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.