SMC zet serie koppelingen in de markt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Pneumatiekspecialist SMC heeft een nieuwe serie koppelingen ontwikkeld: de verbeterde one-touch KQ2-koppelingen voor algemene doeleinden. De reeks bevat meer dan vijftig modellen, inclusief een aanbod aan miniatuurvarianten. De KQ2-koppelingen vragen tot 30 procent minder kracht om de slang in te steken en te dichten, en bieden 20 procent minder weerstand wanneer ze worden uitgetrokken. Hierdoor kunnen ze sneller en gemakkelijker worden gemonteerd, wat leidt tot lagere arbeidskosten, aldus SMC.

De KQ2‘s zijn kleiner: 23 procent in de breedte en 24 procent in de hoogte. Dat resulteert in een massareductie van 57 procent in vergelijking met vorige modellen. Gebruikers kunnen kiezen tussen messing en vernikkeld messing als draadmateriaal. Ook levert SMC twee soorten afdichtingen: PTFE-afdichting op de draad of met een pakking. Verder zijn de koppelingen leverbaar met verschillende draadtypes (M, R, NPT, UNF en Uni) en slangdiameters (van 2 tot 16 millimeter doorsnede).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen