Siemens opent cybersecuritycentrales

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Siemens heeft drie Cyber Security Operation Centers geopend ter bescherming van industriële installaties. De centra zijn gevestigd in Lissabon, München en het Amerikaanse Milford. Vanuit deze locaties controleren industriële-securityspecialisten van Siemens overal ter wereld industriële installaties op mogelijke cyberbedreigingen, waarschuwen ze ondernemingen bij veiligheidsincidenten en coördineren ze de inzet van proactieve tegenmaatregelen. Deze veiligheidsmaatregelen maken deel uit van de Plant Security Services van Siemens. Het bedrijf ondersteunt hiermee ondernemingen in de productie- en procesindustrie tegen de voortdurend veranderende veiligheidsrisico’s en zorgt zo voor een betere beschikbaarheid van hun installaties.

De toenemende integratie van industriële infrastructuren in netwerken vereist adequate veiligheidsmaatregelen voor automatiseringsomgevingen. Hier komen de Plant Security Services van Siemens in beeld: van analyse van de veiligheidssituatie, de implementatie van veiligheidsmaatregelen zoals firewalls of antivirusprogramma’s tot continue, door de Cyber Security Operation Centers zelf uitgevoerde bewaking van installaties met managed security services. Zodra de Siemens-experts een verhoogd risico vaststellen, waarschuwen ze de klant vroegtijdig, geven advies over proactieve tegenmaatregelen en coördineren de uitvoer ervan. De maatregelen zijn afgestemd op de ernst van het incident en de mogelijke gevolgen voor de business van de klant. Mogelijke maatregelen zijn onder meer het aanpassen van firewallregels of het ter beschikking stellen van updates om veiligheidstekortkomingen te verhelpen. Daarnaast biedt Siemens forensische analyse van veiligheidsincidenten. Op deze wijze kunnen ondernemingen rapportages opstellen die voldoen aan internationale normen, zoals ISO 27002 of IEC 62443 en wettelijke voorschriften. Bovendien krijgen de ondernemingen zo een helder overzicht van de veiligheidsstatus van hun installaties.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.