Siemens introduceert versie 8.5 van NX

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Siemens PLM Software brengt binnenkort versie 8.5 van zijn Cad-, Cam- en CAE-pakket NX op de markt. De update bevat verschillende verbeteringen en nieuwe mogelijkheden om de flexibiliteit en productiviteit in ontwikkeling en de productie te verbeteren, waardoor producten sneller op de markt kunnen worden gebracht.

Nieuwe modelleerfuncties in NX 8.5 helpen om de ontwerptijd aanzienlijk te reduceren, aldus de leverancier. Zo zijn er door de nieuwe Emboss Body-functie minder stappen nodig om meerdere oppervlaktes van een snijdend vlak of voorwerp te combineren. Ook heeft NX 8.5 verschillende nieuwe mogelijkheden in sheet metal en freeform modelling, en het opstellen en controleren van productvalidaties.

De verbeterde simulatiemogelijkheden stellen ontwikkelteams in staat om producten efficiënter te ontwerpen, stelt Siemens. Zo kan de nieuwe optimalisatietool NX Shape Optimization gedetailleerde verbeteringen suggereren voor een bestaand ontwerp, om zo de spanningsconcentraties te optimaliseren. Ook bevat NX 8.5 verbeteringen op het gebied van simulation modeling en structurele, warmte-, flow-, bewegings-, en multiphysics-analyses. Hierdoor kunnen nauwkeuriger analysemodellen tot 25 procent sneller worden gegenereerd, heeft het bedrijf berekend.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen