Sick lanceert oog voor lichtgordijn

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Sick W27-3-sensoren zijn robuust, allround en universeel inzetbaar. Nieuw in de reeks is de reflex array-uitvoering. Door de speciale optiek werkt deze WL27-3-sensor als een minilichtgordijn. De optiek splitst de geconcentreerde lichtbundel in een 50 mm hoge lichtlijn. Hierdoor kunnen onregelmatige of in hoogte variërende objecten nauwkeurig worden gedetecteerd.

De WL27-3-sensor is geschikt voor het detecteren van objecten vanaf 12 mm hoog. Door helder rood licht te combineren met de uitlijnindicator is de sensor snel te installeren. Een indicator met leds geeft door kleur en knippertempo de kwaliteit van de uitlijning aan. De sensor heeft een scanbereik van 0,5 tot 4,5 meter. Door gebruik te maken van slechts één sensor, één reflector en enkelvoudige bedrading verlaagt de WL27-3 de installatiekosten en wordt de ingebruikname versneld in vergelijking met een oplossing met meerdere sensoren of lichtgordijnen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen