Shapeways haalt nog eens 30 miljoen op

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In de nieuwste investeringsronde heeft Shapeways 30 miljoen dollar opgehaald. Hoofdinvesteerder is Inkef Capital. Bestaande investeerders zoals Andreessen Horowitz, Index Ventures, Lux Capital en Union Square Ventures doen opnieuw mee. Nieuwe investeerders zijn Hewlett-Packard en Presidio Ventures. Robert Jan Galema van Inkef neemt zitting in de raad van bestuur. Twee jaar geleden sleepte Shapeways ook al 30 miljoen binnen.

‘We zien 3d printen als een digitale productietechnologie die de oude, analoge massaproductie en businessmodellen op zijn kop zet’, aldus Shapeways-ceo Peter Weijmarshausen. ‘Dit heeft een diepgaande impact op de productie en de gemeenschap. Het verandert wie er de controle heeft, van bedrijven naar individuen. Het verandert waar producten te koop zijn, van winkels naar waar je maar wilt. Het verandert waar producten worden gemaakt, van grote fabrieken naar overal ter wereld. In deze nieuwe werkelijkheid is Shapeways het platform waarmee iedereen zijn productideeën kan verwezenlijken.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.