Servomotor JVL voor middensegment

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Omdat de stap van een vermogen van 140 W naar 750 W relatief groot is, ontwikkelde het Deense JVL de Mac400-servomotor met een vermogen van 400 W. Alle componenten die nodig zijn voor een motion control-systeem zijn in de behuizing geïntegreerd. Zo bevat de kast van de driefase servomotor een indexer/controller, een driver, een encoder en een Hall-sensor. Met behulp van de Mac Talk-software kunnen ingenieurs de motoren instellen.

De nieuwe motoren zijn uitgevoerd met een flens van 60 bij 60 mm en standaard M16-powerconnectoren. Een interessant optie is de absolute encoder met een resolutie van 65.536 pulsen per omwenteling; de standaard encoder heeft een resolutie van 8192. De motor zelf gebruikt een gesegmenteerde kern. Het resultaat is een hogere vulgraad tot 70 procent en tot 80 procent efficiëntie. Het zelfkoelende vermogen van de motor maakt een externe ventilator overbodig.

Standaard kunnen gebruikers de Mac400 verbinden met een pc of PLC via een RS232- of RS485-interface en verschillende bussystemen waaronder Canopen, Devicenet en Profibus. Ze kunnen hem ook koppelen met Bluetooth-, WLan- en Zigbee-modules. Communicatie via de standaard interface gaat met een snelheid tot 1 Mbit/s. Voor aansturing via bijvoorbeeld Labview zijn OCX-files beschikbaar. Ook pulsrichtingsignalen, encoderinput en analoge signalen voor snelheid, koppel en positieregeling behoren tot de mogelijkheden. Verder zijn de Mac400‘s geschikt voor koppeling met realtime Ethernet: Ethercat, Ethernet/IP, Power-Link, Profinet en Sercos.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen