Rockwell Automation introduceert drie lichtgordijnen

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Rockwel Automation breidt zijn assortiment Allen-Bradley Guardmaster Guardshield-veiligheidslichtgordijnen uit met drie kosteneffectieve opties. De lichtgordijnen bieden de eindgebruiker meer functionaliteit en flexibiliteit bij het configureren en installeren, aldus de leverancier. Nieuw zijn de Guardshield Safe 4 met een geïntegreerd laserrichtsysteem, de Guardshield Cascadeable Micro 400 en de Guardshield Safe 4 Pac.

Het Guardshield Safe 4-lichtgordijn is uitgerust met een geïntegreerd laserrichtsysteem wat de installatie en instelling vereenvoudigt. De gebruiker kan de twee zichtbare laserelementen boven- en onderop in- en uitschakelen door het uitzendende element aan te raken. Het lichtgordijn is een zelfstandige, optisch gesynchroniseerde zend/ontvangstcombinatie. Hij is verkrijgbaar met een oplossend vermogen van 14 of 30 mm, en is verkrijgbaar in meerdere afschermhoogtes van 120 tot 1920 mm, in stapjes van 120 mm.

De Guardshield Cascadeable Micro 400 is een Type 4-lichtgordijn bestaande uit drie kastjes, ontworpen voor kleine assemblagemachines met beperkte montageruimte. Het Sil 3-gekwalificeerde veiligheidssysteem biedt uitgebreide functionaliteit door middel van de MSR42-multifunctionele veiligheidsmodule. In deze configuratie biedt het veiligheidslichtgordijn meer toepassingsmogelijkheden waarbij meerdere lichtgordijnen of andere veiligheidsmaatregelen zoals laserscanners, e-stops of schakelaars vereist zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen