Ricoh werkt samen met Leapfrog 3D Printers

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Printerspecialist Ricoh heeft een samenwerkingsverband aangekondigd met Leapfrog 3D Printers uit Alphen aan den Rijn. Door deze samenwerking is Ricoh vanaf deze maand in Europa officieel reseller van de bekroonde Leapfrog Creatr HS 3D-printer en van andere Leapfrog-modellen. Ricoh biedt klanten daarbij een compleet pakket aan support rondom de apparaten van de TU Delft-spin-off. De deal is aanvankelijk gericht op klanten in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en zal in de loop van 2015 verder binnen Europa worden uitgerold.

Ricoh en Leapfrog richten zich in eerste instantie op de onderwijssector. Beide organisaties zeggen die branche goed te kennen. Veel scholen, onderwijsinstellingen en universiteiten gebruiken 3D-printers om bijvoorbeeld technologie- en engineeringvakken en onderwijs op het gebied van productdesign te verrijken. Leapfrog levert al lespakketten, terwijl Ricoh oplossingen biedt voor het installeren en beheren van printactiviteiten, virtueel samenwerken, training en support. Naast de onderwijssector, volgen in de loop van de tijd de engineering- en productiesector.

Jean Paul Schriek van Ricoh Nederland: ‘Nu de mogelijkheden van 3D-printing toenemen, bekijken organisaties welke rol deze potentieel baanbrekende technologie kan spelen in hun organisaties. Onze samenwerking met Leapfrog combineert de bekroonde serie 3D-printers van het bedrijf met de kracht van Ricoh in de onderwijssector. We bieden een compleet portfolio aan diensten, waaronder it, advies, installatie, training en ondersteuning, om klanten in het onderwijs te helpen 3D-printtechnologie toe te passen in hun organisatie. De samenwerking onderstreept Ricohs volgende stap in de ontwikkeling van 3D-printactiviteiten in Europa. We blijven onze producten en diensten dan ook verder ontwikkelen om in te spelen op de groeiende vraag naar 3D-printen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.