R&d-centrum voor hyperloop landt in Toulouse

Leestijd: 1 minuut

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) gaat in Toulouse een r&d-centrum en testbaan vestigen voor de hyperloop, een trein die in lagedrukbuizen zeer hoge snelheden bereikt. Op een verlaten militaire basis gaat het Amerikaanse bedrijf prototypes ontwikkelen en tests uitvoeren op een kilometer lange testbaan. Ook zal de faciliteit dienen als knooppunt voor samenwerkingsverbanden met universiteiten en andere kennisinstellingen, en plaats bieden aan relevante start-ups.

HTT moet niet worden verward met Hyperloop One, de andere grote speler die de vervoerstechnologie in de praktijk wil brengen. Hoewel Elon Musk het fenomeen hyperloop op de kaart zette, heeft de techondernemer geen formele banden met beide bedrijven. Wel organiseert zijn bedrijf SpaceX een wedstrijd voor universiteiten. Aankomend weekeinde zijn de ‘races’ op een testbaan in Californië. Een van de deelnemers is de TU Delft.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.