Punch Powertrain investeert in nieuw testcentrum

Alexander Pil
28 augustus 2018

Onlangs is Punch Powertrain gestart met de aanbouw van een nieuwe testcentrum, een investering van 9,5 miljoen euro. De site is bedoeld nvh-tests (noise, vibration en harshness) en moet medio volgend jaar klaar zijn. De faciliteiten kaderen in de uitbreiding van r&d-capaciteit van het bedrijf en zullen deel uitmaken van het New Technology Center. Het NTC wordt uitgerust met een compleet gamma van testfaciliteiten en -methodes die aan de strengste normen van de industrie voldoen.

Punch Powertrain bouwt de nvh-afdeling conform Iso3744. Dit betekent onder meer dat de testcellen structureel ontkoppeld zijn ten opzichte van het gebouw, dat de testbanken zijn gemonteerd op seismische massa’s tot 150 ton, en dat de site is uitgerust met geluidsabsorberende wanden en plafonds. Om het achtergrondgeluid in de echovrije testcellen onder de 20 dB(A) te houden is het ventilatiesysteem speciaal ontworpen, zodat ook onder vollast, de geluidsmetingen niet worden verstoord.

Het nieuwe testcentrum bevat vier testbanken. De nvh-aandrijflijntestbank is een drie-assige testbank bedoeld voor het onderzoeken van trillingen en geluiden veroorzaakt door transmissies en componenten in de transmissie. Met de 2WD nvh-rollenbank (voorzien om uit te breiden naar 4WD) kunnen de engineers onderzoeken doen aan trillingen en geluiden veroorzaakt door de aandrijflijn in de wagen. De 2WD rollenbank (ook voorzien om uit te breiden naar 4WD) kan worden ingezet om het brandstofverbruik en de efficiëntie van de aandrijflijn te onderzoeken. De 4WD rollenbank ten slotte is ingericht voor het objectief evalueren en bijsturen van het rijgedrag van de auto.