Pilz introduceert radar voor beveiligen machines

Alexander Pil
Leestijd: 5 minuten

Inxpect heeft een veilig radarsysteem ontwikkeld. Hiermee betreedt het Italiaanse bedrijf de markt van de machineveiligheid. De Nederlandse vestiging van Pilz pikte de innovatie op en heeft hoge verwachtingen voor toepassingen in veeleisende en vuile omgevingen.

Van oudsher ontwikkelt en levert Pilz veiligheidscomponenten. Tegenwoordig willen bedrijven echter meer dan een onderdeeltje bestellen; ze willen hun probleem opgelost hebben. De Nederlandse tak van het Duitse familieconcern sprong jaren geleden al in op die trend en heeft inmiddels een bloeiende service- en engineeringafdeling van zo’n veertig man. Daarmee is Pilz Nederland in staat turnkey oplossingen aan te bieden aan zijn klanten.

‘We hebben onderhand een flinke database opgebouwd met vraagstukken die we hebben beantwoord’, vertelt Pilz-accountmanager Arno Meijer. ‘Maar we zijn ook heel wat cases tegengekomen waarvoor we geen oplossing hebben.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.