Philips na jaren weer grootste patentaanvrager in Europa

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Met 2402 stuks heeft Philips vorig jaar van alle bedrijven ter wereld de meeste patenten aangevraagd in Europa. Het concern claimt daarmee voor het eerst in jaren weer de leiding, nadat de afsplitsing van de halfgeleiderdivisie en de strategische koerswijziging richting medische technologie het aantal octrooiaanvragen drastisch had teruggebracht. Samsung volgt Philips op de voet met 2366 aanvragen, gevolgd door LG (2091).

Het aantal patentaanvragen uit Nederland groeide vorig jaar met 3,3 procent naar 7100, België kwam uit op 2041 stuks of een groei van 5,9 procent. Beide landen doen het aanzienlijk beter dan het Europese gemiddelde à 0,3 procent groei. Amerikaanse instellingen melden zich vaakst bij het Europese octrooibureau Epo, gevolgd door Duitsland, Japan en Frankrijk. Nederland blijft op de vijfde plaats China net voor.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.