Omzet Bosch terug op pre-crisisniveau

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Volgens voorlopige cijfers is de omzet van de Bosch Group weer terug op het niveau van 2007. Het Duitse bedrijf rekent voor 2010 op een jaaromzet van 47,3 miljard euro. Dat is ongeveer een kwart meer dan in 2009, toen de teller stokte op 38,2 miljard. Over de exacte winst houdt Bosch zich voorlopig nog op de vlakte. Het schat alleen dat het bruto ongeveer tussen de 7 en 8 procent van de omzet zal uitkomen. De definitieve cijfers publiceert Bosch in april.

Alle regio‘s deden het goed. Azië had met een groei van 42 procent het beste rapport. Voor het eerst doorbrak Bosch daar de barrière van 10 miljard euro. Ook in Zuid-Amerika deed het goede zaken met een groei van 36 procent. Noord-Amerika en vooral Europa blijven wat achter. Daar zag Bosch zijn omzet stijgen met respectievelijk 27 en 16 procent. Op zich mooie cijfers maar Bosch merkt op dat het in 2009 een teleurstellend resultaat had neergezet. Bestuursvoorzitter Franz Fehrenbach: ’In Europa zal het waarschijnlijk nog tot 2012 of 2013 duren voordat we weer op het niveau van voor de crisis zitten.‘

Ook alle grote takken binnen Bosch laten een mooie rapport zien in 2010. Automotive Technology groeide met 29 procent naar ongeveer 28 miljard euro. Industrial Technology kon zijn omzet met 27 procent laten toenemen tot 6,5 miljard euro. Meer dan een half miljard daarvan komt op rekening van Aleo Solar, dat Bosch eind 2009 inlijfde. De divisie voor consumentenelektronica en gebouwtechnologie ondervond minder last van de crisis en groeit nu dus ook minder bruusk. Toch steeg de omzet nog altijd met 10 procent naar 12,5 miljard euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.