Omzet Bosch Rexroth naar record 7 miljard euro

René Raaijmakers
11 april

Bosch Rexroth behaalde in 2022 een recordomzet van 7 miljard euro, een stijging van 14,1 procent ten opzichte van het jaar ervoor, 13,8 procent hoger dan het vorige record van 2019.

Met 388 miljoen euro investeerde Bosch Rexroth opnieuw meer in r&d. De investeringen in het wereldwijde productienetwerk met 46 productievestigingen stegen met 53,1 procent naar 274 miljoen euro. Dit is het hoogste cijfer van de afgelopen tien jaar, meldt Bosch Rexroth.

De grootste overname in 2022 betrof Hydraforce, een in de VS gevestigde specialist met 2.100 medewerkers die actief is in mechanische en elektrische cartridgekleppen en hydraulische serieplaten. In het segment fabrieksautomatisering maakt Elmo Motion Control sinds november deel uit van de divisie Automatisering en Elektrificatie. Het Israëlische bedrijf ontwikkelt en produceert highend elektrische servo-aandrijvingen en aandrijfregelaars voor industriële automatisering. Daarnaast nam Bosch Rexroth afgelopen mei een meerderheidsbelang in de Deense robotspecialist Kassow Robots, producent van collaborative robots voor industriële toepassingen.

In China heeft Bosch Rexroth twee nieuwe ondernemingen met marktspecifieke producten voor het middensegment: Le-Automatix in de fabrieksautomatisering en Weifu Technology in de mobiele en industriële hydrauliek.

Eind 2022 had Bosch Rexroth 32.100 mensen in dienst en groeide in alle regio’s. Net als in het voorgaande jaar kende Duitsland de grootste absolute groei (plus 400 werknemers). De behoefte aan werknemers is het grootst in de segmenten fabrieksautomatisering en digitalisering.

 advertorial 
Daan Meijsen

Ingredients enabling carbon neutrality of warehouse systems

5 oktober 2023 vindt de INCOSE-NL workshop 2023 plaats, met spreker Daan Meijsen van Vanderlande. Tijdens de workshop krijg je inzicht in de verschillende cross-cutting duurzaamheidsperspectieven voor hightech systemen. Bekijk het volledige programma online en registreer nu!

Bosch Rexroth is voorzichtig optimistisch over 2023 ‘in een nog steeds uitdagende omgeving’, aldus het persbericht. ‘De uitdagingen blijven: de aanhoudende oorlog in Oekraïne, de beperkte beschikbaarheid van materialen en transportcapaciteiten en de onzekerheden in het internationale ondernemingsklimaat.’