Nedinsco ontwikkelt omgevingsdetectiesystemen met Vinotion-technologie

René Raaijmakers
4 november 2022

Nedinsco brengt twee realtime 360-graden zichtsystemen op de markt voor met name pantservoertuigen. De nieuwe Falcona- en Aquila-systemen detecteren bedreigingen van buitenaf en maken het gemakkelijker om in complexe situaties te manoeuvreren.

De camerasystemen voor daglicht en korte en lange golf infrarood maken het mogelijk om zowel bij verblindende zonneschijn als wolken, mist, sneeuw, donker, zware regen of rookgordijnen te manoeuvreren. De beelden van de verschillende camera’s overlappen en het systeem gebruikt geavanceerde beeldvorming en software om de 360-graden beelden realtime te genereren.

Falcona brengt de onmiddellijke omgeving in beeld. De beelden van vier camera’s worden daarbij door het battle-managementsystem omgezet in een 360° beeld.

Nedinsco nam Vinotion in de arm voor de ontwikkeling van zijn nieuwe 360-graden systemen.

Aquila richt zich op korte tot middellange afstanden. Dat systeem bevat ten minste zes camera’s die meestal op de hoeken van het voertuig zijn gemonteerd. Ook hier zorgt het systeem voor een naadloze samenstelling van de input van verschillende camera’s en stelt zo een 360°-omgeving samen.

Het Venlose bedrijf ontwikkelde de verwerkingssoftware in samenwerking met Vinotion uit Eindhoven. Nedinsco werkt momenteel aan ai-technologie om de beelden realtime te analyseren en interpreteren. Een krachtige grafische processor moet daarbij met machine-learning de algoritmes trainen, zodat objecten op grote afstand zijn te identificeren en volgen. Dat systeem moet volgens Nedinsco ook gaan adviseren over vervolgacties.