Nederlands bedrijf bouwt zonnemodulefabriek in Afrika

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Doesburgse Ubbink bouwt een zonnemodulefabriek in de buurt van de Keniaanse hoofdstad Nairobi. In oktober moet de faciliteit, de eerste in zijn soort in Oost-Afrika, dertigduizend modules per jaar gaan produceren, vooral voor kleinschalige off-grid-toepassingen. Veel plattelandsgebieden in Afrika zijn nog niet aangesloten op een elektriciteitsnet en hebben dus baat bij op zichzelf staande energievoorzieningen.

’In Afrika hebben zonnetoepassingen zoals ledverlichting, mobiele telefoons opladen, waterpompen en straatverlichting een zeer korte terugverdientijd, in het bijzonder in situaties van stroomuitval. Met onze zonnepanelen – Europese engineering, made in Africa – willen wij als een van de eersten deze groeimarkt ontwikkelen‘, aldus CEO Gert-Jan Huisman van Centrotec Sustainable, het Duitse moederbedrijf van Ubbink.

De Ubbink Groep is gespecialiseerd in technologieën ter verbetering van de energie-efficiëntie en het binnenklimaat van gebouwen. Naast rookgassystemen ontwikkelt, produceert en verkoopt Ubbink producten en diensten voor luchtdicht bouwen, waterdicht bouwen, licht, constructieventilatie, ruimteventilatie en zonne-energiecomponenten in Europa en over de hele wereld. Sinds 1999 is Ubbink onderdeel van het beursgenoteerde Centrotec Sustainable.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.