Na technische software zet Alten in op mechatronica en robotica

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

Mark Menting, businessunitmanager van Alten Mechatronics, doet de plannen rond Altens nieuwe afdeling uit de doeken. Waar ligt de focus? Wat is de ambitie?

Alten start dit jaar activiteiten in de mechatronica en robotica. Mark Menting, afkomstig van USG Innotiv, gaat de businessunit leiden. Bij USG gaf Menting leiding aan de Eindhovense vestiging, gericht op industriële activiteiten met een sterke focus op werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Alten Mechatronics gaat zich richten op de inzet van kennis en tijdelijke capaciteit. ’Op locatie bij klanten en in-house, alleen binnen R&D-omgeving en in het bijzonder in mechatronica en robotica‘, vat Menting het samen. ’Bij tijdelijke capaciteit kun je denken aan klanten die op ontwikkeltrajecten met een duidelijk begin en eind extra engineers willen inzetten. Met kennis bedoel ik: ontwikkelingen die we op eigen locatie voor klanten kunnen doen, of op locatie mechatronica- en roboticakennis inbrengen die de klant niet in huis heeft.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.