Metris rondt integratie Coord3 en Garda af

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Metris heeft de integratie afgerond van de twee Italiaanse metrologiebedrijven Coord3 en Garda. Beide bedrijven werden eerder dit jaar overgenomen door de Leuvense firma.

Met de overname van Coord3 (C3) en Garda zegt Metris er meer dan 2400 klanten bij te krijgen. Coord3 maakt aluminium coördinaatmeetmachines en Garda levert handmatige meetarmen. Ze vullen Metris‘ bestaande productaanbod van keramische, vaste coördinaatmeetmachines aan. ’Het productaanbod in meetmachines omvat zo alle groottes en configuraties die nodig zijn voor de meerderheid van meettoepassingen in de automobiel- en luchtvaartsector‘, aldus het Leuvense bedrijf in een persbericht.

Metris ontstond in 1995 als spin-off van de KU Leuven. Het bedrijf levert zijn oplossingen voor 3D-kwaliteitscontrole aan ontwikkelings- en productieafdelingen in voornamelijk de auto- en vliegtuigindustrie. Onder de klanten behoren Airbus, Atlas Copco, Audi, BMW, Boeing, Bosch, Daimlerchrysler, Ford, General Electric, GM, Honda, Opel, Siemens, Toyota, Volkswagen en Volvo.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.