Metapro naar oneven jaren

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Metapro, de vakbeurs voor machinetechnologie in de metaalverwerkende industrie, verhuist naar de oneven jaren om het concurrerende event Techni-Show niet in de weg te zitten. De eerstvolgende Metapro is derhalve in 2013 in plaats van 2012. Dat is organisator Expo Advice overeengekomen met VNU Exhibitions Europe. Het Belgische Metapro wordt sinds 2000 om het jaar georganiseerd in februari, de Nederlandse Techni-Show enkele weken later.

Wat volgens de beide beursorganisatoren meespeelt in de beslissing, is de verhuizing van het Duitse Metav van juni naar maart. Bovendien is in deze maand ook in Parijs de Industrie-beurs. Door de verhuizing naar oneven jaren verschuift Metapro ook van februari naar de tweede helft van maart.

De twee organisatoren hebben ook overwogen om de events samen te voegen, maar dit bleek geen haalbare kaart. Bezoekers zouden dan te ver moeten reizen en met name voor de Franstalige beursgangers zou de afstands- of taalbarrière te groot worden. Daarnaast richten veel leveranciers zich op hun thuismarkt en hebben dus geen behoefte aan een grensoverschrijdend evenement.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen