Mems-accelerometer Colibrys stabiel op lange termijn

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Colibrys introduceert de Iris-accelerometerreeks ter vervanging van traditionele elektromechanische oplossingen en oplossingen gebaseerd op vibrerend kwarts. Naar eigen zeggen is het de beste open-loop Mems-accelerometer ter wereld. Het eerste product uit deze serie, de RS9010.A, heeft een ongeveer 10 gram wegende sensor die specifiek ontworpen is voor AHRS (Attitude Heading and Reference Systems) en voor navigatietoepassingen met gemiddelde nauwkeurigheid. De component biedt een veelheid aan verbeteringen ten opzichte van huidige geavanceerde Mems-technologie.

De RS9010.A gebruikt een open-loop elektronische interface, die speciaal is ontworpen voor stabiliteit op lange termijn. Het verbeterde sensorontwerp zorgt voor een algehele composietherhaalbaarheid met bias beter dan 1,5 mg en een toepasbare factorherhaalbaarheid van 500 ppm. De vibratiegevoeligheidscoëfficiënt is 150 µg/g2.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.