Megadeal Demcon voor metaalspuitgiettechnologie

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Demcons dochter Mimo Technology sluit een groot contract af met een grote Amerikaanse fabrikant van medische onderdelen voor het spuitgieten van metaalpoeders. Met de deal is bijna een miljoen euro gemoeid. Het betreft een niet-exclusieve licentie aan een specialist in orthopedische implantaten, protheses en medische apparatuur. De naam van zijn nieuwe klant maakt Demcon niet bekend.

Metaalpoederspuitgieten wordt toegepast bij het fabriceren van complexe, hoogwaardige onderdelen voor medische en automobieltoepassingen. Demcons klant wil er onderdelen voor chirurgische instrumenten en op termijn medische implantaten mee maken. Volgens directeur Dennis Schipper beleeft Demcon met zijn metaalspuitgiettechnologie een doorbraak in de medische industrie. ’Deze deal opent voor ons de deur naar andere medische toepassingen‘, zegt hij in een persbericht.

Implantaten en protheses worden van hoogwaardige materialen vervaardigd. Ze moeten betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben. Ze hebben vaak ook complexe vormen. Hetzelfde geldt voor chirurgische instrumenten. Metal injection moulding (MIM) geldt al jaren als een veelbelovende technologie voor metaalbewerking. De techniek is afgeleid van het kunststofspuitgieten en heeft ten opzichte van draaien en frezen een veel grotere vormvrijheid en de mogelijkheid tot serieproductie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.