Mapper in betalingsproblemen

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

In bijna twintig jaar ontwikkelen heeft het Delftse Mapper nooit de status van startup weten af te schudden. Nu heeft het surseance van betaling aangevraagd.

Na vijftien jaar lang van de ene kapitaalinjectie naar de andere subsidieronde te hebben geleefd, is Mapper dan toch gestruikeld: de Delftse ontwikkelaar van e-beam-lithografiemachines heeft deze week surseance van betaling aangevraagd. Leveranciers van het bedrijf zijn per e-mail ingelicht over de financiële situatie.

Mapper werd in 2000 vanuit de TU Delft opgericht om elektronenbundellithografie in chipproductie te introduceren, maar onderschatte de complexiteit van de technologie en slaagde er voor zover bekend in slechts een handvol e-beam-machines te verkopen. De meeste chipfabrikanten zetten hun kaarten al vroeg op euv-lithografie als opvolger van immersielithografie, hoewel ook euv forse vertraging opliep.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.