Machine- en gereedschapmarkt in de lift

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De verkoop- en orderstatistieken van de machine- en gereedschapmarkt tonen over het eerste kwartaal van 2011 een stijgende lijn. Dat meldt Vimag, een sectie van de Federatie Productietechnologie (FPT). Ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar stegen zowel de machineomzetten als de gereedschapsomzetten. Vergeleken met het vierde kwartaal van 2010 is er sprake van een lichte daling respectievelijk een onveranderd beeld.

De kwartaalomzet in gereedschappen bedroeg 31,8 miljoen euro, 24 procent meer dan in 2010. De meest opvallende stijging doet zich voor bij de verspanende verbruiksgoederen (+36 procent) en investeringsgoederen (+35 procent). De omzetten in niet-verspanende verbruiksgoederen (+12 procent), overige gereedschappen (+11 procent) en meetgereedschappen (-5 procent) stegen iets minder of daalden zelfs. De orderportefeuille voor gereedschapswerktuigen steeg over het eerste kwartaal met 93 procent tot 35,4 miljoen euro.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.