Linmot verdubbelt vermogen lineaire motoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De nieuwe compacte lineaire servomotoren binnen Linmots High Performance-serie P01-23Sx8-HP halen bij gelijke afmetingen een dubbel nominaal vermogen in vergelijking met eerdere modellen. Verder ligt de piekkracht vijftig procent hoger, zelfs zeventig procent bij continue kracht. Ook de snelheid is twintig procent verbeterd. De Linmot-producten zijn verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo.

De vermogensstijging is bereikt door verbeteringen aan de motorwikkeling en optimalisaties in de magneetkrans en de warmteafvoer. De ontwikkelingen van magnetische materialen de afgelopen jaren maakte de toepassing van sterkere magneten mogelijk. Omdat deze ook prijstechnisch interessanter zijn geworden, is de meerprijs van de motoren slechts zo‘n tien procent. De verhoogde prestaties zorgen niet voor een groter product. Gebruikers van de oude versies kunnen daarom zonder aanpassingen overstappen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen