Lancom lanceert HSPA+-routers voor M2M-gebruik

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Netwerkspecialist Lancom Systems breidt zijn lijn van M2M-routers uit met twee modellen voor gebruik in industriële omgevingen. De IAP-3G is een mobiele router met geïntegreerde multimode HSPA+-modem. De IAP-321-3G biedt daarnaast ook 802.11n-capaciteit. De apparaten worden geleverd met een stofdichte metalen behuizing (IP 50-beschermingsklasse) en ondersteunen een temperatuurbereik van -20 tot 50 graden Celsius. De routers kunnen onder meer worden ingezet om een internetverbinding te bieden aan bijvoorbeeld kaartjesmachines, geldautomaten, zonne- of windenergiecentrales, opslag- of productiefaciliteiten.

Door middel van HSPA+ kunnen de apparaten operationele datasnelheden tot 21 Mb/s voor downlinks en 5,76 Mb/s voor uplinks bereiken. De geïntegreerde mobiele modem is daarnaast ook geschikt voor Edge, GPRS en UMTS. Voor WLan ondersteunt de IAP 321-3G 2,4 of 5 GHz. Stroom wordt voorzien via een AC-adapter of een industriële powerconnector voor 10 – 28 V DC.

Standaard zijn vijf IPSec-VPN-kanalen met hardwareversnelling geïntegreerd in de router. Het is mogelijk over ieder mobiel netwerk een streng beveiligde IPSec-VPN-verbinding op te zetten. Opvallender is dat beide apparaten tot zestien virtuele IP-netwerken ondersteunen: dankzij virtualisatie kunnen de Lan- en de Wan-interfaces worden ingezet voor meerdere doeleinden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen