Labelsensor Sick heeft geen drukmerk meer nodig

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Om goed te functioneren hadden sensoren voor labelmachines tot nu toe altijd een drukmerk nodig. Bij gebruik hiervan worden labels – om cosmetische redenen – ook nog eens overlappend geplakt. Los van het feit dat dit niet mooi is, is het ook verspilling, vindt Sick. Het bedrijf ontwikkelde daarom de ML20 Markless die deze taak kan uitvoeren zonder drukmerken.

De ML20 Markless schakelt op het beeldpatroon dat hij van het etiket maakt. Voor toepassing van de component moet de verpakkingsmachine wel worden aangepast. Zo is een encodersignaal vereist. Na ombouw besparen gebruikers zoveel op de verpakkingsmaterialen dat de investering zich snel terugverdient, aldus Sick.

Sicks nieuwe oplossing heeft een herhalingsnauwkeurigheid van 0,6 mm en herkent structuurspots tot 1 bij 1 mm. De etiketten met een lengte van maximaal een meter mogen met een snelheid tot 7 m/s voorbij schieten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen