KSB levert koelwaterpompen Saoedische energiecentrale

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

KSB uit Zwanenburg heeft een miljoenenorder binnengehaald voor de levering van vijf grote koelwaterpompen aan Saudi-Arabië. De pompen zijn bestemd voor de elektriciteitscentrale Rabigh aan de Rode Zee ten noorden van Jeddah. De nieuwe installatie is een met zware oliegestookte conventionele energiecentrale met een vermogen van 1200 MW. De pompen leveren het zeewater, dat voor de koeling van het condensaatcircuit nodig is.

De koelwaterpompen van KSB verstouwen 15,5 kubieke meter zeewater per seconde.

De order betreft de levering van vijf verticale schachtpompen van het type Seza 22-160. De capaciteit van elke pomp bedraagt 15,5 kubieke meter per seconde en de opvoerhoogte bijna 15 meter. Ze worden aangedreven door verticale hoogspanningsmotoren die elk een nominaal vermogen van 3300 kW hebben bij een bedrijfsspanning van 13,8 kV. De elektromotoren zijn voorzien van 26 polen en zijn extreem langzaamlopend.  De motoren drijven de propellers aan bij een toerental van 273 per minuut.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen