Kontron koopt Thales Computers

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Kontron heeft Thales Computers ingelijfd, de embedded-computerpoot van het Franse Thales. Het Duitse bedrijf doet dat door de opkoop van alle Thales Computers-aandelen via een van zijn dochters. Als de Franse minister van Economische Zaken zijn goedkeuring geeft, komt de deal deze maand rond.

Kontron denk met de overname zijn core businesses te kunnen versterken en zich in de Franse markt te kunnen verankeren. Volgens de Duitsers hebben beide bedrijven maar weinig overlap. Thales specialiseert zich vooral in PowerPC-technologie en ondersteunt de daarop gebaseerde besturingssystemen. Door de overname kan Kontron zijn ondersteuning uitbreiden met Elinos, Integrity, LynxOS, Redhat Enterprise en QNX Neutrino. Tot nu toe richtte het zich voornamelijk op Linux en VXWorks.

Thales Computers is vooral sterk in de markt voor high-end toepassingen, bijvoorbeeld voor lucht- en ruimtevaart, de overheid en transport. Kontron wil voortborduren op deze kennis en Thales omtoveren tot zijn wereldwijde competentiecentrum voor VME/VPX, PowerPC en markten die robuuste hardware vereisen, zoals defensie, lucht- en ruimtevaart, industrie en transport. In een perspresentatie claimt Kontron door de inlijving van het Thales-onderdeel de nummer een te worden in embedded computers voor defensie en lucht- en ruimtevaart. Daarmee gaat het de strijd aan met de Amerikaanse grootmacht General Electric. Tot nu toe zijn de Duitsers niet sterk in deze markten: driekwart van hun inkomsten halen ze uit de telecom-, automatiserings- en kiosksegmenten. De rest is verdeeld over medisch (12 procent), energie (8 procent), de overheid (3 procent) en overige markten (3 procent).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.