Iso2-ventieleiland Festo met vier ventielgroottes

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Festo breidt zijn assortiment ventielterminals uit met een Iso-variant grootte 2 (52 mm). Hiermee beschikken gebruikers over vier ventielformaten op één ventieleiland. Het onderdeel is standaard uitgevoerd met veiligheidsfuncties, zoals een geïntegreerde sensor die de positie meet van de plunjer van het ventiel. De modulaire VTSA-ventielterminal is te combineren met het remote I/O-platform (CPX-concept) en te gebruiken in ruwe omgevingen, zoals de automobielindustrie en de zware machinebouw.

Met de toevoeging van de Iso2-variant aan de VTSA-range dekt Festo op een terminal de range van 500 tot 2900 l/min af. De vier ventielgroottes zijn zonder adapters te combineren. De nieuwe ventielen hebben 2/2-, 3/2-, 5/2- en 5/3-weguitvoeringen. De componenten zijn flexibel in te zetten in branches die een hoge graad van standaardisatie en automatisering vragen. Festo‘s plug-and-playconcept maakt de installatie eenvoudig. Leds geven direct de status van de ventielen weer.

De centrale luchtvoorziening en gekanaliseerde ontluchting maken toepassingen in stoffige of vochtige ruimtes mogelijk. In combinatie met Festo‘s CPX-concept voor elektrische motion control zijn de ventielterminals eenvoudig te integreren in alle gangbare bussystemen en Ethernet via CPX-AIDA in metaal of standaard uitvoering.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen