Innovationquarter: vijftienhonderd banen gecreëerd in 2017

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Zuid-Hollandse investeringsmaatschappij Innovationquarter blikt tevreden terug op 2017. Er zijn afgelopen jaar meer dan vijftig samenwerkingsverbanden tussen innovatieve bedrijven gesmeed en meer buitenlandse bedrijven dan ooit naar Zuid-Holland gehaald. Het aantal niet-Nederlandse bedrijven met een Zuid-Hollandse vertegenwoordiging is sinds de oprichting van Innovationquarter in 2014 zelfs met driekwart gestegen, staat in het jaarverslag.

Ook zijn er afgelopen jaar 23 investeringen gedaan, onder meer in hyperloop-startup Hardt, drone-ontwikkelaar Aerovinci, speaker-ontwikkelaar Mayht en de rf-gebaseerde kankertherapie van Sensius. Innovationquarter heeft hiervoor drie fondsen: Uniiq voor starters, Capitaliq voor gevestigde bedrijven en het nieuwe Energiiq voor energiegerelateerde activiteiten.

Het resultaat van al deze activiteiten is dat er 146 miljoen additionele investeringen zijn gedaan, schrijft Innovationquarter in haar jaarverslag. Daarbij zijn meer dan vijftienhonderd hoogwaardige arbeidsplaatsen in de regio gecreëerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.