Implantatenprinter wint Shell Livewire-award

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Net als vorig jaar gaat de Shell Livewire-award naar een technostarters in de medische technologie: Xilloc Medical uit Maastricht. Het bedrijfje gebruikt 3D-printers om patiĆ«ntspecifieke schedelimplantaten te maken aan de hand van CT-beelden. De chirurg hoeft daardoor niet langer te ā€™boetserenā€˜ en de noodzaak voor herhaaloperaties – met bijbehorende zorgkosten – neemt aanzienlijk af. Aan de Livewire-prijs is een bedrag van 10 duizend euro verbonden.

Xilloc is een spin-off van de Universiteit Maastricht. Volgens de jury onderscheidt het bedrijf zich door een technisch hoogstaande oplossing voor een maatschappelijk probleem. Bovendien zijn de startende studenten echte ondernemers, aldus de jury: ze hebben hun idee met octrooien afgedekt en stampten in een aantal weken tijd een marketingconcept uit de grond.

Xilloc Medical won eerder dit jaar ook de MKB L1mburg Innovatieprijs.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.