Huisman doet grote order bij Valk Welding

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sinds begin 2012 heeft Valk Welding lasrobotintegrator ADK Techniek opgenomen in zijn organisatie. Dit resulteerde recent in een grote order van vijf laskolommen, compleet opgebouwd met de nieuwste technologie op gebied van onder-poederdek-lassen en lasnaadvolging, voor de firma Huisman. Valk plaatst de installaties op vier verschillende locatie van de specialist in zware constructies en bouwmachines voor de on- en offshore.

De installaties zijn halfautomaten die over drie assen elektrisch worden aangedreven. Om de kwaliteit van de las te waarborgen worden de laskolommen uitgerust met een lasnaadvolgsysteem. Twee laskolommen krijgen een naaldvolgsysteem en drie installaties hebben de door Valk ontwikkelde Arc-Eye-laservisionsensor. Vier installaties hebben een werkbereik van vijf bij vijf meter, een installatie kan binnen tien bij tien meter lassen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.