Het Belgische I-care neemt leverancier printplaten over

Tom Cassauwers
4 oktober

I-care Group kondigde vorige week de overname van Cepya Electronics aan, dat vanuit Namen printplaten ontwikkelt en produceert. I-care specialiseert zich in voorspellend en preventief onderhoud van machines en wil met de overname de productie van Cepya Electronics verdubbelen.

Het in Bergen gevestigde I-care voorspelt via sensoren defecten in machines. Door leverancier Cepya Electronics over te nemen hoopt het bedrijf voor een betere verticale integratie van zijn activiteiten te zorgen.

Naar eigen zeggen wil I-care nu 2 miljoen euro investeren in Cepya Electronics. Daarmee moeten ze de grootste Belgische fabrikant van industriële geconnecteerde objecten worden.

‘Dit is een fundamentele stap om de herindustrialisering van Europa te ondersteunen en te werken aan de doelstelling van de Chips Act om tegen 2030 een marktaandeel van 20% in de sector van elektronische chips te verwezenlijken’, stelt Fabrice Brion, ceo van de I-care Group.

I-care deed de voorbije zes jaar zes overnames. Het bedrijf haalde in 2021 9 miljoen euro op bij het eigen personeel, één op de twee werknemers is zo aandeelhouder. Daarop volgde in 2022 een kapitaalronde van 40 miljoen euro.