HBM komt met Canbus-module voor QuantumX

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft een Canbus-module voor het universele QuantumX-meetsysteem geïntroduceerd. De MX471 Canbus-module bestaat uit vier onafhankelijke interfaces en kan probleemloos met de andere QuantumX-modules worden geïntegreerd. Met de MX471 kunnen Can-berichten synchroon worden verzameld en opgeslagen voor alle analoog en digitaal gemeten grootheden als koppel, kracht, rek, verplaatsing, druk, draaisnelheid en temperatuur.

De MX471 is ontworpen als aanvulling op QuantumX, zodat gebruikers van het universele meetsysteem de beschikking krijgen over een flexibele en eenvoudig te bedienen systeem met uitgebreide softwareondersteuning. De module ondersteunt zowel het schrijven als het ontvangen van Can-berichten. Daardoor kunnen meetgegevens, die door een QuantumX-meetversterker zijn verzameld, als separate Can-berichten worden verstuurd. Op die manier wordt een extra, krachtige gateway-functionaliteit aan het meetsysteem toegevoegd.

De Canbus-module ondersteunt high-speed Can en wordt via Ethernet of Firewire gekoppeld aan een pc of datalogger. De configuratie van de MX471 is eenvoudig en maakt bijvoorbeeld gebruik van bestanden in DBC-format. De Can-berichten kunnen worden gebruikt als een trigger voor het starten van metingen, terwijl de status van elk willekeurig netwerkknooppunt kan worden gelogd, maar ook direct in het apparaat kan worden weergegeven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen