Haydonkerk combineert voortbeweging en geleiding

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Lineaire beweging vereist traditioneel afzonderlijke componenten om voortbeweging en geleiding te controleren. De compacte Splinerail van Haydonkerk, in de Benelux verdeeld door Rotero, vereenvoudigt dit door beide functies te combineren in een enkele, coaxiale component. De Motorized Splinerail gebruikt een spelingsvrije gerolde geleideschroef, ondersteund door lagers en ingebouwd in een concentrische aluminium glijspie. Die glijspie uit geëxtrudeerd aluminium drijft een geïntegreerde moer/bus uit polymeercomposiet aan en biedt goede torsiestabiliteit. De Kerkote TFE-coating en het zelfsmerende Kerkite-materiaal van de moer/bus verzekeren een lange levensduur zonder onderhoud. De gemotoriseerde versie van de Splinerail gebruikt de Nema 17-stappenmotor van Haydon, single of double stack.

Wanneer de Splinerail verticaal wordt gemonteerd, kan hij tegelijk tillen en draaien (Z-theta-beweging). Als een motor instaat voor de voortbeweging en voor de rotatie van de rail, kunnen gebruikers een compact, zelfdragend pak-en-plaatsmechanisme creëren. Schroefgeleiders zijn leverbaar van 0,05 tot 1,2 inch per omwenteling en zorgen voor uiteenlopende prestatieprofielen, waaronder zelfsluitende schroefdraad die een last kan dragen zonder externe aandrijving of onderbreking.

Typische toepassingen zijn pak-en-plaatsmachines en robotmontages, uitrustingen met halfgeleiders, kantoormachines, verpakking en assemblage, en toepassingen op het gebied van de automatisering van productieprocessen. In combinatie met Haydonkerks aanbod aan componenten voor bewegingscontrole is de gemotoriseerde Splinerail geschikt om klantspecifieke systemen te creëren voor veel bewegingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen