Goed gevuld orderboek geeft ABB topjaar

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

In 2011 heeft ABB voor 40,2 miljard dollar aan orders ontvangen. Dat betekent een organische groei van 17 procent. Die toename wordt grotendeels veroorzaakt door een stijgende vraag naar verliesarme vermogenstransmissiesystemen in zowel volwassen als opkomende markten. De jaaromzet van het Zwitserse technologieconcern steeg ruim 20 procent naar 38,0 miljard dollar. De nettowinst groeide met een kwart naar 3,2 miljard dollar.

’We hebben het goed gedaan in het vierde kwartaal, vooral op het gebied van kostenbesparing en projectuitvoering. Daardoor konden we het boekjaar afsluiten met een recordomzet en een degelijke opbrengst‘, aldus ABB-CEO Joe Hagen. ’In het eerste kwartaal van dit jaar verwachten we druk op de winstmarges door een ongunstige businessmix en aanhoudende prijsdruk. Voor de rest van het jaar zijn we optimistischer en zullen we nadrukkelijk inzetten op groei maar ook strikt op de kosten letten.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.