Getijdenturbinemaker Tocardo in zwaar weer

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tocardo, een bedrijf uit Den Oever in Noord-Holland dat turbines ontwikkelt om elektriciteit op te wekken uit getijdenstromingen, heeft uitstel van betaling gekregen. Afgelopen zomer nog zou het bedrijf worden overgenomen door de Canadese grootaandeelhouder Tribute Resources, maar die deal ketste later af. Het bedrijf moet nu op zoek naar nieuwe investeerders.

De turbines van Tocardo zijn relatief klein en hebben een capaciteit van tweehonderdvijftig kW. Door meerdere turbines op een drijvende structuur te bevestigen, kan relatief eenvoudig en schaalbaar een oplossing gecreëerd worden.

Tocardo is al sinds 2005 bezig met de ontwikkeling van zijn getijdenturbines en heeft prototypes geïnstalleerd in de Afsluitdijk en de Oosterscheldekering. Het bedrijf heeft ook al enkele exemplaren van zijn turbines verkocht aan klanten in Canada, Japan en Nepal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.