Flanders Make bouwt infrastructuur voor living labs

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Flanders Make bouwt nieuwe infrastructuur in Lommel. Die vormt de basis voor living labs waarin bedrijven hun nieuwste technologische ontwikkelingen in reële gebruiksomstandigheden kunnen testen. Ze krijgen ook de kans om kennis te maken met de nieuwste productietechnologieën die nodig zijn om mee te springen op de trein van Industrie 4.0. Helemaal in het teken hiervan hielp een cobot om de eerste steen van de infrastructuur te leggen.

‘De voorbije vijftien jaar is de industrie in België er sterk op achteruit gegaan. Om het tij te keren is het cruciaal dat bedrijven sterk inzetten op Industrie 4.0, met de bijbehorende digitalisering van hun productieomgeving en met slimme producten’, zegt Urbain Vandeurzen, bestuursvoorzitter van Flanders Make. ‘Flanders Make bundelt daarom de krachten met bedrijven, kennisinstellingen en de overheid om samen te werken aan technologische innovatie en bedrijfstransformatie.’

De infrastructuur die Flanders Make nu bouwt, omvat een hardware-in-the-loop-platform voor energie-efficiënte aandrijvingen, een lab voor onderzoek naar innovatieve verbindingstechnieken voor multimaterialen en een mobiel co-creatie- en demonstratielab voor geavanceerde productietechnologieën en human centered productiesystemen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.