Festo en VSE gaan samenwerken

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Motionspecialist Festo en het Schoonhovense VSE hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen gaan gezamenlijk optrekken in projecten rond het Multi-Carrier-System MCS, dat Festo en Siemens een aantal jaar geleden hebben geïntroduceerd.

Het Multi-Carrier-System MCS is ontwikkeld met als doel om productieautomatisering nog flexibeler te maken. Zo kan eenvoudig modularisering verder worden doorgevoerd, zodat grote series en batchgrootte 1 binnen handbereik komen. Het unieke karakter van deze Siemens-Festo-technologie vraagt ook om een unieke aanpak om daarmee klanten te ondersteunen.

VSE als Siemens Motion-specialist slaat de handen nu ineen met Festo. De combinatie van Siemens-motiontechnologie aan de ene kant en Festo-motorisatie/mechanica aan de andere, vergt diepgaande kennis van beide partijen om het Multi-Carrier-System MCS naadloos in te passen in nieuwe of bestaande productieautomatiseringsoplossingen. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, zullen de teams met specialisten van VSE en Festo samenkomen in Delft. De specialisten van VSE kunnen dan kennis maken met het Multi-Carrier-System MCS en middels trainingen zich het systeem eigen maken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.