Encoder Sentech heeft alle elektronica in z’n kop

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sentech Sensor Technology presenteert met de OPS-serie een generatie precieze encoders. Volgens Sentech is het de eerste encoder waarbij alle benodigde elektronica in de kop van de sensor is geplaatst. De sensor wordt geleverd met een fabriek afgestelde resolutie van 1 µm, 0,5 µm, 0,1 µm of 50 nm. In het encoderhuis, dat een afmeting heeft van 32 bij 13,49 bij 8,93 mm, is een driekleurige status-led ingebouwd waaruit de signaalconditie kan worden afgelezen. Een vernieuwd optische design met automatic gain control zorgt voor een hoge bestendigheid tegen contaminatie. De encoder kan zowel een lineaire als een roterende beweging detecteren met glass scales of met tape scales die een breedte hebben van slechts 6 mm. De outputs van deze encoder zijn A-quad-B, Index Pulse en Dual Limits.

Sentech mikt met de OPS-encoder op toepassingen zoals coördinaatmeetmachines, halfgeleidersystemen, lineaire stages, medische applicaties en microscoopplatforms.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen