Emcon helpt Frencken bij verspanen in China

Alexander Pil
Leestijd: 3 minuten

Sinds begin dit jaar ontvangt Frencken Mechatronics verspaande onderdelen uit China voor hun productie van hoogwaardige modules en apparaten. Het Panningse Emcon, met eigen productiefaciliteiten in China, zorgt voor een gestroomlijnde begeleiding en levering op Europees kwaliteitsniveau. Uitgangspunt van de samenwerking is Europese kwaliteit en leveringsbetrouwbaarheid in een low-costsfeer.

De Frencken Group heeft vier vestigingen in Nederland en branches in Maleisië, Singapore, China en de VS. Het levert met zijn ruim 1200 medewerkers wereldwijd als first-tier supplier internationaal hoogwaardige mechatronische modules en complete systemen aan toonaangevende bedrijven zoals ASML en Fei. Dat de kwaliteit en de performances van Frenckens toeleveranciers hoog moeten zijn, staat buiten kijf. De kwaliteit en de leveringsbetrouwbaarheid staan bovenaan het wensenlijstje. Daarnaast spelen de kosten een belangrijke rol.

Waarom koos Frencken voor Emcon? Johan Dirks, projectinkoper van Frencken Mechatronics: ’Met een consistente hoogwaardige kwaliteit en een gedegen leveringsbetrouwbaarheid zit het bij onze Europese toeleveranciers voor de frees- en draaidelen wel goed, maar kan dat ook in een land als bijvoorbeeld China? Kunnen we die eisen daar neerleggen? Tenslotte staat China toch bekend om zijn massaproductie en minder om de hoogwaardige business-to-businesproducten waar wij mee te maken hebben. Zelf hadden we beperkte expertise en kennis van deze toelevermarkt en het ontwikkelen van een supply chain ter plekke is lastig, als je er zelf niet in thuis of aanwezig bent. Frencken heeft ook een zusterbedrijf in China dat we hiervoor kunnen gebruiken, maar omdat we nog harder willen lopen, schakelden we Emcon als partner in om ons te ondersteunen.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.