EIB leent Agfa 130 miljoen voor medische R&D

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Europese Investeringsbank ondersteunt Agfa-Gevaert met een lening van 130 miljoen euro. De Healthcare-tak van het Mortselse bedrijf gaat hiermee projecten financieren in zijn Belgische, Duitse, Franse en Oostenrijkse R&D-centra. Deze ontwikkelen nieuwe producten op drie gebieden: digitalisering van radiografiebeelden, picture archiving and communication systems (Pacs) voor het beheer van beeldintensieve praktijken als cardiologie en radiologie, en ziekenhuisbrede IT-systemen (inclusief elektronische patiëntendossiers).

Het merendeel van de innovaties verwacht Agfa de komende drie jaar op de markt te brengen. Daarvoor hebben de Mortselaren 386 miljoen euro gebudgetteerd. Een derde van dit bedrag hebben ze nu gedekt met de lening van de EIB, die ze in zeven jaar moeten terugbetalen.

Eerder deze maand haalde Agfa al ruim 140 miljoen euro op via een kapitaalverhoging. Dat geld zegt het beeldvormingsbedrijf te gaan besteden aan overnames of versterking van zijn balans.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.