Efficiëntie is troef in markt inductiemotoren

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Drie kwart van de industriële AC-inductiemotoren voldoet niet aan de efficiëntie-eisen die vanaf eind 2010 van kracht zullen zijn in een belangrijk deel van de wereld. ’Dit is een belangrijke kans voor motorleveranciers om marktaandeel te winnen met degelijke, goedgeprijsde en efficiënte motoren‘, zegt Steve Odom van marktonderzoeker IMS Research. ’De omzet in de markt voor zeer efficiënte motoren zal in 2011 drie keer zo groot zijn.‘

IMS Research ziet twee factoren die van invloed zijn op de markt voor AC-inductiemotoren. De eerste is vanzelfsprekend de slechte wereldeconomie. De tweede is echter belangrijker. Veel regeringen voeren wetten in voor het energieverbruik van motoren of stimuleren vrijwillige industrieafspraken. De markt zal zich daarom langzaam afwenden van EFF2- en Epact-motoren, zo is de verwachting. De VS lopen voorop in deze regelgeving. In 2007 nam het een wet aan die eist dat vanaf 19 december 2010 alle algemene motoren tussen 1 en 200 pk voldoen aan de efficiencyniveaus van standaardisatieorgaan Nema. Australië, China, de EU en Korea hebben soortgelijke regelingen getroffen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.