Dronemaker DJI landt in Twente

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Chinese DJI, ‘s werelds grootste maker van consumenten-drones, heeft een overeenkomst gesloten met het Twentse drone-expertisecentrum Space53 voor projecten rond publieke veiligheid. Ze willen standaardprocedures gaan uitwerken voor het inzetten van drones bij reddingsacties en een trainingsprogramma voor hulpmedewerkers ontwikkelen.

Space53 werd vorig jaar opgericht op de voormalige luchthaven Twente. Het centrum biedt toegang tot verschillende ontwikkel- en testfaciliteiten, waaronder de mogelijkheid om buiten te vliegen, iets wat niet overal in Nederland zo maar mag. Naast bedrijfsleven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen zijn ook veiligheidsdiensten betrokken bij het initiatief.

DJI is marktleider in civiele drones, maar de toestellen worden even goed professioneel gebruikt, onder meer voor luchtfotografie en filmproducties. Het denkt met veiligheids- en inspectietoepassingen een nieuwe markt te kunnen aanboren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.